Oplossings - , systeem - en ervaringsgerichte (gezins)therapie

 Over praktYkje  

 

PraktYkje

PraktYkje is een combinatie van mijn roepnaam - Ykje - en het doel om kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen te helpen hun wensen én mogelijkheden in praktijk te brengen. 
PraktYkje is in officiële term een eenmanszaak. In praktijk betekent dit dat als je mailt, belt of langskomt je altijd mij spreekt of ziet. Dit houdt het duidelijk en voorspelbaar, maar een 'klik' is natuurlijk wel van belang. Ik nodig je dan ook uit om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking. 


Wie ben ik

Wat wil jij weten? Ik kan niet voor jou denken, maar doe een greep. 
Ik ben Ykje Bremer - Brouwer. Geboren en getogen in noord Friesland, als jongste van drie kinderen.    Sinds 2011 ben ik moeder, samen met mijn man mag ik 2 jongens opvoeden. Wij wonen in Hallum, tevens 'standplaats' van praktYkje. Maar ik ga er ook graag op uit en kom dan ook van harte naar jou toe. 

Ruim 12 jaar heb ik binnen de GGZ gewerkt in Flevoland, Friesland en omstreken. Dit deed ik vanuit liefde en met creativiteit. Door middel van therapie heb ik cliënten geholpen om waardevolle dingen te ontdekken, verwerken en ontwikkelen. Naast levenservaring, hebben ook studies mijn koffer gevuld:

  • HBO opleiding Creatieve Therapie Drama, aan Stenden.
  • Human Dynamics - fundamentele kijk op verschillen, bij Ree!
  • Basisopleiding systemisch werken - familieopstellingen, bij Latitude.
  • HBO+ opleiding IAG (intensieve ambulante gezinsbehandeling), aan de NHL.

Mensen om mij heen beschrijven mij als positief ingesteld, met frisse ideeën en een sterke persoonlijkheid, maar ook als iemand die rust en warmte uitstraalt, eerlijk is en goed kan luisteren.

 Een jonge vrouw die ik mocht helpen zei de volgende mooie woorden: "Bedankt voor je geduld, het luisteren en mij laten (in)zien dat ik iemand ben die er toe doet. Jij laat mensen in hun waarde."

En last, but not least voor mij. Ik ben christen, dat is mijn persoonlijke basis. Of jij wel/niet gelooft, maakt voor mij geen verschil.