Oplossings - , systeem - en ervaringsgerichte (gezins)therapie

 Therapie aanbod 

Aanbod

Therapie op maat voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.
Aan bod komen thema's als identiteit, verwerking, vertrouwen, plezier, communicatie, grenzen en omgaan met emoties of conflicten. 

Hieronder zie je aan de hand van pictogrammen en uitleg de inhoud en keuzemogelijkheden in de therapie. 

Na kennismaking, kijken we tijdens een intakegesprek wat het beste bij jouw of jullie vraag past. Zo vormt zich het plan, wat tussendoor wordt geëvalueerd en altijd kan wijzigen.

Oplossingsgericht

We gaan uit van jouw wensen én mogelijkheden. We kijken naar de positieve uitzonderingen, daarin zit jouw oplossing/ontknoping. 

"Doe meer van wat werkt."

Systeemgericht

We hebben oog en respect voor de (onbewust) wisselwerking tussen jou en jouw omgeving en de invloed hiervan. Waar nodig en mogelijk betrekken we familie of vrienden er actief bij. Met als doel dat jij tot jouw unieke plek en keuzes komt. 

Ervaringsgericht

We gaan (inter)actief bezig, bewegen, spelen, kijken, luisteren en praten. Wij uiten en ontwikkelen ons namelijk op veel manieren, in meer dan woorden alleen. En het gaat hierbij niet om het resultaat, maar om het proces waardoor je kunt zeggen:

"Ik ben een ervaring rijker"

Individueel

Je bent één op één met mij als therapeut. Dit kan veiliger aanvoelen en overzichtelijk zijn. Waar nodig wordt jouw sociale netwerk er via opdrachten of evaluatief bij betrokken.

Als gezin

De wensen en mogelijkheden van jullie gezin staat centraal. Het gaat niet om één persoon, maar over het op elkaar inwerken van alle personen in jullie gezin. 

Klein groepsverband

Een interactieve plek met herkenning, inzicht en oefengenoten. 

Dit kan zijn een workshop, een training of groepstherapie. 

Het actuele groepsaanbod vind je bij Nieuws en op Facebook

Voorbeeld: Coaching&Wellness dagarrangement voor vrouwen, i.s.m. Wellness Instituut Lucia in Minnertsga.

Groepsaanbod op maat, mogelijk op aanvraag, door bijvoorbeeld scholen, teams of kerken. Neem contact op voor de mogelijkheden.


In de therapieruimte

Een eigen aparte plek en tijd om te ontdekken, verwerken en oefenen. 

De linker foto is de therapieruimte aan huis (de Tsjalk 12, Hallum). 

De middelste foto is de mooie groepsruimte bij Trainingscentre Witova (Langebuorren 40-42, Hallum). 

Op locatie 

Ik kom bij jou thuis, op school of elders. In een straal van circa 25 km vanaf Hallum. Midden in jouw praktijk en vertrouwde omgeving kan prettig zijn en effectief werken.